Logga in

Lördag 16 januari

Vissa som söker hjälp blir besvikna

10 september, 2008 av Behnam Malekzadeh

- Alla har rätt till en skälig munhälsa som bland annat innebär att man ska kunna äta en varierad och näringsriktig kost. Men alla ansökningar bedöms individuellt och när vi tittar på en ansökan så är det många saker som måste vägas in, säger Konny Lindblom som bland annat hänvisar normen för ekonomisk hjälp men också till den enskildes vilja att verkligen göra något åt sin munhälsa.
- Vi måste se till helheten där vi även måste se till personens situation i övrigt, säger han.
Enligt Konny Lindblom kan socialen hjälpa till med omkostnader kring tandvård även om personen skulle ligga över normen för ekonomisk hjälp.
- Det finns fall där vi beviljat hjälp utan att normen uppfyllts. Det har säger Konny Lindblom som har förståelse för att de som får negativa besked upplever att de känner sig besvikna.
- Det är naturligtvis ett svårt besked för de som berörs. När vi meddelar att vi avslagit en ansökan berättar vi alltid att beslutet går att överklaga. Men vissa vill över huvud taget inte ha någon fortsatt kontakt med oss. Och det är tråkigt eftersom det är viktigt att behålla en dialog för att se hur vi ska kunna komma vidare, säger han.

Källa: http://www.barometern.se/

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)