Logga in

Torsdag 28 januari

19-årsdag på folktandvården

22 augusti, 2008 av Behnam Malekzadeh

– Det är bra att de kallar till undersökningen, säger Erika Wiklund innan hon lutar sig tillbaka i tandläkarstolen.

På folktandvården i Kvissleby var det under torsdagen 19-årsdag. Med det innebar att alla som fyller 19 år i år har sista chansen att få kostnadsfri tandvård. Och intresset bland Njurundas sistaårstonåringar var stor, drygt tvåhundra personer hade anmält sig till undersökningen. En tillströmning som krävde extrapersonal på Kvissleby folktandvård.
– Vi har tagit in personal från Nacksta och Alnö folktandvård för att klara av alla besök, säger Maria Englund Lindberg, tandhygienist på Kvissleby folktandvård.
I samband med undersökningen fick besökarna även information om den tandvårdsförsäkring som finns att tillgå. Många tecknade också ett treårigt frisktandvårdsavtal som innebär att de har ett fast pris på tandvården de närmaste tre åren. Och alla 19-åringar i Njurunda har fått samma möjlighet.
– Vi har skickat ut till alla personer fyllda 1989 i vårt upptagningsområde, säger Maria Englund Lindberg.
I väntsalen blev det också många kära återbesök när gamla klasskamrater träffades. Det diskuterades både jobb, skola och mycket annat innan det var dags att sätta sig i, vad många känner som, den heta stolen. Men överlag var de flesta positivt inställda till att få möjlighet till en sista kostnadsfri undersökning. Anledningen till att man valde slutet av sommaren menar Maria Englund Lindberg är att de flesta är hemma då.
– Vi har valt det här datumet för sedan är det många som försvinner på olika håll, säger hon.
Erika Wiklund är en av de 19-åringar som sitter i ett av behandlingsrummen och väntar på undersökningen. Hon menar att det känns lite pirrigt innan det är dags att gapa stort. Men hon tycker att det är bra att folktandvården kallar till ett sista kostnadsfritt besök.
– Det är ju ingenting man tänker på själv så det är bra att man blir kallad, säger Erika.
Innan hon gör som över tvåhundra av Njurundas 19-åringar gjorde igår - satte sig ner i tandläkarstolen.

Källa: http://www.st.nu/

 

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)