Logga in

Torsdag 28 januari

Sjöbobo stämmer Malmötandläkare

18 juli, 2008 av Behnam Malekzadeh

Det hela började med att kvinnan drabbades av akut tandlossning för 18 år sedan. Hon blev då remitterad till en tandläkare i Malmö. Hon gick sedan till den tandläkaren fram till 1996 då han gick i pension.

Problemen fortsatte för kvinnan och hon drabbades av bölder i munnen. Hon hade därefter två tandläkare parallellt. Det är behandlingen som de utfört som fått kvinnan att stämma dem. Då båda två har haft en patientförsäkring så blir det tandläkarnas försäkringsbolag som får stå som motpart i målet.

Kvinnan menar att hon vid ett tidigt stadium velat att hon skulle få göra ett bakterieprov i munnen för att se om det kan vara bakterier som ligger bakom problemen. Det har dock inte tandläkarna velat utan behandlat henne med bland annat, antibiotika, operationer där hon fått dra ut flera tänder samt rekommenderat henne att borsta tänderna oerhört noggrant.

2002 drabbades kvinnan av så svåra besvär att hon fick uppsöka universitetssjukhuset MAS i Malmö.

Den behandlande läkaren valde att göra ett bakterieprov och kunde konstatera att det finns bakterier som var resistenta mot antibiotika. Hon fick sedan behandling mot bakterierna och en tandläkare på folktandvården konstaterade en kort tid senare att hon mådde avsevärt bättre.

Kvinnan menar att hennes långa sjukdomstid har berott på en bakterie i munnen och att den behandling som hon fått av tandläkarna gjort henne sjukare. Hon har anmärkt på att tandborstning gjort ont och misstänker att hon kan ha spridit bakterien ut i kroppen då hon borstat sina tänder.
Tandläkarna ska inte ha haft någon behandlingsplan utan endast genomfört punktinsatser.
Hon kräver nu ersättning, dels för sina tandläkarkostnader samt för det fysiska och psykiska lidande som hon fått utstå till följd av behandlingen. Sammanlagt begär hon 179 305 kronor.

Källa: http://www.skanskan.se

 

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)