Logga in

Fredag 22 januari

PerioBalance en världsnyhet

7 juli, 2008 av Behnam Malekzadeh

Tandläkaren Richard Klemming har erbjudit både sugtabletten och tuggummit till sina patienter - och efterfrågan är stor.
- GUM PerioBalance är ett nytt vapen mot tandköttsproblem som även hämmar den bakterie som orsakar karies. Det är fantastiskt att kunna erbjuda patienterna två nya verktyg för en bättre munhälsa, säger Richard Klemming, som också är medlem i intresseorganisationen, Swedish Academy Of Cosmetic Dentistry (SACD), som främjar estetisk tandvård i Sverige.

Bakterier - bra och dåliga
Det finns cirka 1 miljard bakterier på varje tand, både bra och dåliga. Saliv innehåller så mycket som 100 miljoner bakterier per ml. Mindre snälla bakterier kan växa till och bilda bakteriebeläggningar, plack, på tänderna. Placken kan i sin tur bilda giftiga ämnen, bakterietoxiner, som orsakar tandköttsinflammation som gör tandköttet svullet, ömt och blödande. Ett friskt tandkött är stramt, ljusrosa och blekt. Karies, den vanligaste sjukdomen i munnen, orsakas också av bakterier.

200 miljoner Lactobacillus reuteri
GUM PerioBalances sugtablett och tuggummi tillför 200 miljoner nyttiga Lactobacillus reuteri-bakterier som stannar kvar i munnen och koloniserar slemhinnan. Reuterin är ett bakteriedödande ämne som utsöndras av Lactobacillus reuteri och som hämmar tillväxten av ett flertal sjukdomsalstrande bakterier i munnen och minskar mängden av de bakterier som orsakar karies. Lactobacillus reuteri stärker även de nyttiga bakterierna som redan finns i munnen. Till skillnad från munskölj som dödar alla bakterier, bra som dåliga, balanserar GUM PerioBalance den naturliga mikrofloran på ett biologiskt sätt utan att kemiskt slå ut allting. Kliniska studier visar att GUM PerioBalance, på bara 28 dagar:
- motverkar karies
- reducerar plack
- reducerar tandköttsproblem

Källa: http://www.newsdesk.se

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)