Logga in

Lördag 16 januari

Pressen ökar på Försäkringskassan

30 juni, 2008 av Behnam Malekzadeh

– Våra medlemmar mår dåligt, säger Siv Norlin, fackordförande på Försäkringskassan.

Från idag gäller nya ersättningsregler för flera sociala förmåner. Inte på flera år har så många och stora regeländringar kommit på en och samma dag.
De flesta ändringar administreras av Försäkringskassans personal. Deras handläggare ska se till att sjukskrivna, föräldralediga och tandvårdspatienter får ut sin ersättning i tid. Men en ökad arbetsbelastning för en redan hårt ansträngd personalgrupp skapar en akut risk för sena utbetalningar. Redan idag skickas ersättningen för vård av sjukt barn ofta ut sent.

Idag införs det dessutom ett nytt och mer komplicerat system för ersättning för tandvård. Försäkringskassan i Lund sköter tandvårdsräkningarna för hela landet och ska nu föra täta och fortlöpande kontakter med landets alla tandläkare via e-post.

Både tandläkare och Försäkringskassans fackliga företrädare förutspår stora inkörningsproblem. De tekniska systemen är ännu inte färdigtestade.
– Särskilt i början lär det bli mycket frågor om försäkringen från patienter och tandläkare. Vi får nog räkna med problem för våra medlemmar i början, men vi hoppas att det fungerar så småningom, säger Siv Norlin.

Källa:  http://www.sydsvenskan.se

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)