Logga in

Torsdag 9 juli

Tandläkare från hela världen firar jubileum för tandimplantat i Göteborg

8 mars, 2012 av Behnam Malekzadeh

Tandläkare från hela världen firar jubileum för tandimplantat i Göteborg

Den 21-23 mars samlas närmre 1000 tandläkare i Göteborg för att fira Professor Per-Ingvar Brånemark och hans upptäckt av det biologiska fenomenet osseointegration, dvs att titan växer samman med ben. En upptäckt som banat väg för dagens tandimplantat och som förändrat livet för miljoner tandlösa patienter.

Under Symposiet sker en historisk återförening med flera av de pionjärer som var med och kämpade för tandimplantatets acceptans inom forskarvärlden. De kommer att dela med sig av sin fascinerande historia som förändrat hela tandvårdens möjlighet att hjälpa tandlösa patienter till ett bättre liv. Det vetenskapliga programmet erbjuder dessutom spjutspetsföreläsningar och diskussioner om dagens och morgondagens behandlingsmetoder.

 Jubileumssymposiet i tandimplantatens hemstad Göteborg är startskottet för ett årslångt firande. Ytterligare sex jubileumssymposier kommer att genomföras runt om i världen.

Du kan läsa mer om symposiet på: www.nobelbiocare.com/symposia2012

Jubileet firar

-           60 år sedan Professor Per-Ingvar Brånemark på 50-talet upptäckte att titan kan växa samman med ben, en biologisk process som kallas osseointegration

-           30 år sedan den internationella vetenskapliga konferensen i Toronto, Canada där tandimplantat av titan slutligen accepterades av forskarvärlden som en behandlingsmetod för tandlösa patienter

Källa:www.mynewsdesk.com

Etiketter:implantat

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)