Logga in

Lördag 16 januari

Fler äldre vill smycka munnen

24 oktober, 2008 av Behnam Malekzadeh

Den nya kundgruppen som vill ha tandsmycken är inte 20-åringar, utan kvinnor som är över 40 år. Ingrid Frankman, tandläkare i Praktikertjänst tycker att trenden är rolig.

– Just nu är det poppis med briljant på hörnet, det är den som de flesta tar. Jag har själv en sådan och den har jag haft länge.

Orsaken till att fler vill smycka sig i munnen tror hon beror på att det överlag i dag handlar mycket om att se bra ut. Äldre väljer oftast guld med äkta stenar, yngre efterfrågar i större utsträckning mindre smycken som exempelvis ett hjärta eller en stjärna. Vitt guld är också mer efterfrågat bland ungdomar. 

– Det finns verkligen ett stort urval. Droppar, delfiner och månskäror. Många som spelar instrument vill ha en g-klav, säger Ingrid Frankman.

Hon sätter inte in tandsmycken på barn som behöver tandreglering.

– Då får de istället vänta tills att tänderna står helt rätt eftersom man annars måste ta bort det när tandställningen ska sättas in. En del har redan valt ut smycken som ligger här på praktiken och väntar i små askar.

Vitt mer populärt

Kostanden är cirka 300 kronor för att sätta in tandsmycket plus vad själva smycket kostar.

– Man behöver inte köpa det här, utan kan göra det hos en guldsmedsaffär och sedan ta med det hit. Naturligtvis säljer vi också smycken på mottagningen, säger Ingrid Frankman.

Hådéns Dental som är den största leverantören av tandsmycken i Sverige har också märkt av en ökad efterfrågan.

– Vitt guld är det som ökar mest, där har vår försäljning hela tiden fördubblats de senaste åren, säger företagets försäljningschef Roger Hådén.

Källa: http://www.alltomtänder.se/

Topplistan

1. Guldhjärta
2. Guldhjärta med diamant
3. Guldstjärna
4. Guldstjärna med diamant
5. Rund boll med diamant

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)