Logga in

Torsdag 28 januari

Bli av med ilningar på tio minuter

30 september, 2008 av Behnam Malekzadeh

Blottade tandhalsar - ofta på grund av lite för hårdhänt hantering med tandborsten, flitigt användande av tandblekningsprodukter, sprickor i tänderna eller felaktiga matvanor med alltför mycket sur eller frätande mat och dryck. Orsakerna till dental hypersensitivitet eller ilningar i tänderna kan vara många. Uppskattningsvis lider mellan 20-40 procent av befolkningen av problemet som är något vanligare hos yngre och medelålders eftersom tandbenet, dentinet som skyddar nerverna blir tjockare med åren.

Tandkräm med kaliumnitrat som tillfälligt dämpar smärtan eller dyr professionell vård hos tandläkaren har hittills varit den hjälp som funnits att tillgå. Men nu lanserar det svenska hudvårds- och läkemedelsföretaget CCS Remesense. En helt ny och revolutionerande metod för hemmabruk som minskar eller förebygger ilningar i tänderna.

Remesense är lätt och smidig att använda. Kittet består av en tandskena för över- och underkäke och 8 tunna, böjliga skumremsor, impregnerade med en vätska som minskar ilningarna.

Den mjuka impregnerade skumstrippen placeras i tandskenan och får sitta kvar i munnen 10 minuter medan man biter ihop. Redan efter första behandlingen dämpas ilningarna och effekten av behandlingen sitter i upp till 3 veckor.

Känsligheten minskar

Remesense bygger kaliumoxalat som har dokumenterad effekt på hypersensitivitet. Kalium minskar smärtan i tandhalsen genom att dämpa nervens retlighet. Oxalatet faller ut i kristaller som täpper till dentala tubulis (rören i tandbenet) så att inte värme eller kyla når ner till nerverna i tandpulpan.

I ett konsumenttest utfört av tandläkare på 30 patienter med konstaterad dental hypersensitivitet upplevde 84 procent en klar förbättring av sina smärtor. Mer än en tredjedel upplevde också att effekten varade mer än tre veckor efter behandlingen.

Remesense finns på Apoteket och kostar 195 kr. En förpackning räcker till fyra behandlingar.

Produktprov kan beställas av presskontakt Anders Mårdh.

Källa: http://www.newsdesk.se/

 

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)