Logga in

Torsdag 28 januari

Vuxna vill ha vackra tänder

24 april, 2008 av Anders Dahlgren

På ett år har intresset för tandreglering ökat med nästan 50 procent bland vuxna. Det visar statistik från Folktandvården.

- Vackra leenden har fått allt större betydelse, säger Christer Engström, som är utvecklingsansvarig för tandregleringen.

Alltfler vuxna väljer tandreglering. Det visar statistik från Folktandvården. Under 2007 ökade antalet tandregleringar med nästan 50 procent, jämfört med året innan.

- Utseendet har fått allt större betydelse, och det ger även avtryck inom tandvården. Många vill vara fina i munnen. Raka, fina tänder ger ett vackert leende.

Den nya trenden med estetisk tandvård har även fördelar för tandhälsan.

- Jag har märkt att människor som fått behandling är mer måna om att hålla rent och fint i munnen. Dessutom kan det i vissa fall vara nödvändigt med tandreglering för vuxna, exempelvis för dem som har svårt att tugga.

Varje år får 25 procent av alla barn och ungdomar i Stockholms län gratis tandreglering. Vuxna får däremot betala för behandlingen. I genomsnitt kostar en behandling, som pågår i drygt ett år, omkring 15 000 kronor. En viss ersättning utgår från Försäkringskassan.

Källa: http://www.webfinanser.com/site/artikel.asp?pmid=680046

 

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)