Logga in

Onsdag 20 januari

Krävande tandvård blir dyrare

8 december, 2013 av Behnam Malekzadeh

Från årsskiftet blir det dyrare att besöka folktandvårdens specialisttandläkare i Uppsala län.

Specialisttandvården tar hand om de mer komplicerade ingreppen. Här utförs ungefär sex procent av vuxentandvården inom landstingets folktandvård.

Landstinget har nyligen beslutat att höja priserna för 2014. Här är några exempel på hur det kan komma att slå för patienter utan rabatt:
• Rotfyllning av kindtand med tre rotkanaler. Patientens pris blir 6 315 kronor från den 1 januari. Det innebär en höjning med 1 112 kronor eller 21 procent.
• Brygga med tre tänder. Nytt pris 11 488 kronor, vilket är en höjning med 2 369 kronor eller 26 procent.

Patienter med rabatt, så kallat karensbelopp, kan komma lindrigare undan. Alla patienter betalar de första 3000 kronorna ur egen ficka. Därefter inträder ett högkostnadsskydd där staten står för 50 procent av kostnaden upp till 15 000 kronor.

För alla kostnader över 15 000 kronor betalar staten 85 procent.

Att priserna inom specialisttandvården ska höjas beror enligt landstinget på att verksamheten går med underskott.
Prishöjningarna för specialisttandvården beräknas öka intäkterna med knappt tre miljoner kronor. Det motsvarar ungefär hälften av det nuvarande underskottet. Källa:unt.se

En kommentar

L

Anonym 19 mars, 2014 klockan 16:38

Hej!

Min uppfattning,tyvärr, att folktandvården och privattandvården funkar jätte
jätte dåligt.

Regering och staten jätte mycket finansierar dem, men Kvaliteten på tandvården saknas., finns ingen faktisk garanti på behandlingar.

Saknas Kvalitet kontroll och betalningskontroll.,

Tandläkare glömde att de i första hand läkare. De tänker absolut inte på patienterna hälsa, viktigaste för dem är pengar--ingenting mer.

Ni kan höja priset med 100%, men det absolut inte fakta att Kvaliteten och ansvar på utfört behandlingar blir bättre med 1%.

Så, behövs Stark kontroll på Tandvården !--då blir resultat.
Behövs Statistiken som Noggrann undersökas på varje klaga från patient
och därefter publiceras för att folk har tillräckliga kunskap vilken kliniken är bra och vilken dåligt.!
Varje kliniken måste på web.sida tydligt informera om medarbetarna utbildningar, vilken år de avslutade universitet, alla kurs som de därefter går genom, år , vilka kunskap de fått.
När fått legitimation och s.v.d.
Det är jätte-jätte viktigt! Eftersom dyrare än folk hälsan finns ingenting!

Läkaren, det yrke var fel --kostar jätte mycket!

T.ex. laser behandlingar i tandvården det är nuvarande behandlingar , men jag kunde inte hitta den i hela Stockholm? Enligt undersökningar laser ger bättre läkningsprocessen, bättre effekt på många sätt..
Varför inte användas på Tandvården i Stockholm?

På Rosenlunds folktandvården rekommenderade att laser behandling finns i Täby folktandvården. Ringde jag dit., på receptionen svarade att...laser utrustning finns, men,tyvärr, i hösten specialist som kunde behandla med laser inte arbetar längre ..jag sade att nu är våren och varför ni anställer inte andra specialisten.? Fått ingen svar.
Varför chef på den kliniken inte oroar sig att anställa specialist eller skicka någon som arbetar där på speciellt kurs.?
Eftersom för chef finns ingen tänka för att förbättra resultat av verksamheten, hon fått sin lön och folk hälsa spelar absolut för den chef ingen roll!
Ån sämre behandlingar--då sämre patient hälsa. Sämre patient hälsa--då, garanterad mer arbete på tandvården!---då, aldrig de blir utan arbete.
Tandläkare vill inte att patient blir frisk!
Än längre läkare processen, då mer pengar betalar patient .
Tråkigt!
Så, jag säkert att tandläkare måste själv tjäna pengar på utfört arbete och ingen behövs finansiering från staten!
Då, blir bra stimulering för dem att utbilda sig mer och använda sista teknik...


Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)