Logga in

Onsdag 20 januari

Tandvården får högsta betyg

7 juni, 2011 av Behnam Malekzadeh

Tandvården får högsta betyg i svenskarnas syn på välfärden, visar en undersökning som Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) har gjort.

SEB:s välfärdsindex bygger på tolv frågor om tilltron till välfärdstjänster och trygghetssystemen i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Tandvårdens kvalitet får höga betyg i alla fyra länder. Danmark når högst index (78) före Sverige (73), Norge (70) och Finland (69).

Generellt är svenskarna mindre nöjda med välfärden än i de övriga länderna. När de bedömda välfärdsområdena vägs samman ligger danskarna högst med ett välfärdsindex på 59. Finländarnas siffra ligger på 56, norrmännens på 55 och svenskarnas på 51.

SEB:s studie visar hur trygga invånarna känner sig med att få tandvård, sjukvård, utbildning, barnomsorg samt äldreomsorg av hög kvalitet. Frågor om det ekonomiska stödet vid arbetslöshet, föräldraledighet, pensionering och sjukdom ingår också i indexet.

Resultaten bygger på 2 509 intervjuer som har gjorts av Demoskop under april i år i Sverige, Danmark, Norge och Finland.
Källa: www.tandlakartidningen.se

Etiketter:tandvård

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)