Logga in

Lördag 16 januari

Patienter med bruxism kan bli hjälpta med biofeedback

27 november, 2009 av Behnam Malekzadeh

Den nya produkten heter Grindcare och avläser EMG signaler från temporalis samt genererar biofeedback i form av en individuellt anpassad, knappt märkbar elektrostimulering. Biofeedbacksignalen aktiveras först när användaren gnisslar/pressar tänder till en sådan nivå att det individuellt anpassade och manuellt inställda gränsvärdet överskrids.

Grindcare sägs minska bruxism med så mycket som 80 % inom två månader. Dr David Vivian, tandläkaren som testar Grindcare, ser positivt på den utveckling som Grindcare står för. "Vi hoppas att denna biofeedback enhet kommer att bidra till att bryta en kedja av oroligt sovande och även de psykologiska och fysiska problem som bruxism kan skapa." Han fortsätter med att poängtera att genomförd patientundersökning utfördes på ett litet urval av patienter och visar lovande resultat.

Källa: http://news.bbc.co.uk

 

En kommentar

Petter

Anonym 22 mars, 2012 klockan 14:00

Hej,vad är nettokostnad för att hyraGrindcare hos en svensk tandläkare per månad!?Jag undrar om högkostnadskort gäller eller kan man få reducerad månadskostnad då jag har hört att det är ganska dyrt att hyra!Det är väl inte meningen att det skall vara en klassfråga vilka som ska må bra eller inte!?

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)