Logga in

Måndag 30 november

En av de största nyheterna sedan fluor

11 mars, 2009 av Behnam Malekzadeh

- Detta är en av de största nyheterna inom munhygien sedan vi började använda fluor, säger Rickard Klemming, som varit tandläkare i 37 år och är verksam på Tandvårdsgruppen S:t Göran i Malmö.

 GUM PerioBalance, som har över 200 miljoner nyttiga bakterier som motverkar tandköttsproblem och förbättrar munhälsan, lanserades som tuggummi på Apoteket i mars 2008. Nu finns den även som sugtablett - med samma goda effekt. Den senaste kliniska studien, gjord av professor Svante Twetman på Tandläkarhögskolan i Köpenhamn, visar att GUM PerioBalance reducerar tandköttsinflammation med 85 procent efter endast två veckors användning.

- Apoteket har nu valt att ta in GUM PerioBalance i två olika beredningsformer, som båda ger snabbare och bättre resultat mot tandköttsproblem än de munsköljsprodukter som idag finns på marknaden. Vissa patienter vill hellre ta en sugtablett så det känns bra att den nu finns på Apoteket, säger Christer Rydh, vd på Sunstar Norden, ett av världens ledande företag inom tandhälsa med bland annat varumärket GUM.

 GUM PerioBalance säljs på Apoteket. En månads behandling, med 30 tabletter eller sugtabletter, kostar 129:-.

 Även i tidigare kliniska studier har man sett en signifikant minskning av tandköttsproblem efter endast två veckors användning av GUM PerioBalance. Tandläkaren Per Krasse på Tandvårdsgruppen S:t Göran i Malmö genomförde en klinisk studie efter att han sett en positiv effekt på patienter med tandköttsinflammation.
- Hos dem som använde GUM PerioBalance såg vi att tandköttet blev mindre rött och slutade blöda redan efter två veckor, vilket innebär att inflammationen har gått tillbaka. Detta är beviset för att GUM PerioBalance kan ge bättre effekt än de idag så populära munsköljprodukterna, säger Per Krasse.

 Eamonn Connolly, forskningschef på BioGaia, reder ut begreppen

BioGaia är ett svenskt biotekniskt företag som utvecklar och säljer probiotiska produkter som förbättrar hälsan hos människor och djur. Eamonn Connolly, som är forskningschef, är även Sunstars expert och föreläsare om GUM PerioBalance.

Bakterier - bra och dåliga

Det finns cirka 1 miljard bakterier på varje tand, både bra och dåliga. Saliv innehåller så mycket som 100 miljoner bakterier per ml. Mindre snälla bakterier kan växa till och bilda bakteriebeläggningar, plack, på tänderna. Placken kan i sin tur bilda giftiga ämnen, bakterietoxiner, som orsakar tandköttsinflammation som gör tandköttet svullet, ömt och blödande. Ett friskt tandkött är stramt, ljusrosa och blekt. Karies, den vanligaste sjukdomen i munnen, orsakas också av bakterier.

200 miljoner Lactobacillus reuteri

GUM PerioBalances sugtablett och tuggummi tillför 200 miljoner nyttiga Lactobacillus reuteri-bakterier som stannar kvar i munnen och koloniserar slemhinnan. Reuterin är ett bakteriedödande ämne som utsöndras av Lactobacillus reuteri och som hämmar tillväxten av ett flertal sjukdomsalstrande bakterier i munnen och minskar mängden av de bakterier som orsakar karies. Lactobacillus reuteri stärker även de nyttiga bakterierna som redan finns i munnen. Till skillnad från munskölj som dödar alla bakterier, bra som dåliga, balanserar GUM PerioBalance den naturliga mikrofloran på ett biologiskt sätt utan att kemiskt slå ut allting. För bästa resultat: ta en sugtablett eller ett tuggummi om dagen, efter tandborstning och användning av tandtråd.

Källa: http://www.newsdesk.se/

 

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)