Logga in

Fredag 22 januari

Tänderna lossande trots dyr behandling

15 februari, 2009 av Behnam Malekzadeh

Enligt Socialstyrelsen anteckningar hade tandläkare fäst bryggor i över och underkäken. Efter behandlingen gjordes kontroll och bryggorna justerade då patienten haft besvär blödningar i tandköttet och alltför hård påbitning.
Socialstyrelsen finner det anmärkningsvärt att tandläkaren förhandsprövat en hel överkäksbro och fått det godkänt av Försäkringskassan men sedan cementerat två brosektioner. Stödet för tänderna gjordes för svagt och två tänder lossnade. 

Slarvade

Problem uppstod även med underkäksbron. Bron lossnade och Socialstyrelsen konstaterar att brospannet, fyra tänder, till nästa stödtand var för långt.
Socialstyrelsen noterar även att tandläkaren slarvat med journalanteckningar så det inte framgår när överkäksbron cementerades. Det gör att Försäkringskassans garantiregler om kostnadsfri omgöring missas. Socialstyrelsen tar inte ställning till denna del i anmälan.
Socialstyrelsen nöjer sig med att rikta kritik mot tandläkaren och kommer att följa hans fortsatta verksamhet. Förutom nämnda påpekanden vidtar Socialstyrelsen inga ytterligare åtgärder och avslutar ärendet.

Källa: http://www.dalademokraten.se/

 

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)