Logga in

Torsdag 28 januari

Apoteket tar hjälp av Fluortanten

3 februari, 2009 av Behnam Malekzadeh

- Nu när vi lyfter fram barntandvård känns det extra lämpligt attta hjälp av Fluortanten. Många av dagens småbarnsföräldrar minns säkert med nostalgi hur det var när hon kom på besök i skolan, sägerJohanna Plata, ansvarig för mun- och tandvårdpå Apoteket. Nu får de chans att träffa den nya tidens fluortant och få tips och råd om fluor och tandvård till sina egna barn.

Ett hundratal fluortanter kommer att finnas på ett stort antal av Apoteken runt om i länet.

- Det känns naturligt att finnas till hands på Apoteken när de satsar extra på barntandvård, säger Bibi Stenman på Folktandvården i Stockholm. Apoteket är en bra mötesplats och jag tror att många föräldrar är nyfikna på hur de kan hjälpa sina barn med tänderna.

Samtidigt kommer Fluortanterna att dela ut en ny bok som heter Gryn, gluggar, gnissel och garv där allt finns samlat som man behöver veta om barns tänder.

- Jag tror att boken kommer att bli mycket uppskattad eftersom den på ett lätt sätt ger fakta och tips om hur man hjälper sitt barn att hålla tänderna friska och fina. Vi delar också ut boken till alla föräldrar i samband med att barnet gör sitt första besök hos tandläkaren och på barnavårdscentralerna.

Källa: http://www.newsdesk.se/

 

Skriv en kommentar!

(Har du en Gravatar visas den vid din kommentar)